Dakdekkersbedrijf Martien Geeven

Dakdekkersbedrijf Martien Geeven

 

Zo’n beetje daags na de bevrijding van Geldrop in september 1944 begon Harrie Geeven uit Zesgehuchten zijn eigen loodgietersbedrijf. Vanaf Hoog Geldrop bediende hij vooral klanten uit Zesgehuchten, maar ook wel eens klanten uit Geldrop. Door de jaren werd er nog eens verhuisd naar een andere plek op Hoog Geldrop. Zoon Martien Geeven ging al vanaf zijn zestiende jaar mee op karwei. Want hij wilde, in tegenstelling tot zijn oudere broer, wel met zijn handen werken.

Na het overlijden van vader Harrie nam Martien het stokje dan ook automatisch van zijn vader over. Echter wel met administratieve steun van broer Ad en diens echtgenote Henriëtte op de achtergrond. De tweede generatie was geboren. In deze tijd koos Martien ervoor om ook dakbedekkingswerkzaamheden te gaan uitvoeren. Er werd verhuisd naar de andere kant van het spoor, namelijk naar de Heggestraat.

In de jaren ’80 en ’90 was er genoeg plaats voor groei en in de hoogtijdagen werkte er ongeveer 10 mensen bij het bedrijf. In 2002 werd door het wegvallen van een grote klant, en pensionering van een medewerker met 40 jaar expertise op loodgietersvlak, afstand gedaan van het loodgieterswerk; het onderdeel werd verkocht. Vanaf dat moment richtte Martien Geeven B.V. zich uitsluitend op dakbedekkingen van platte daken en aanleggen en renoveren van dakgoten.

In 2014, bij het 70-jarig jubileum van het bedrijf, en bereiken van de 60-jarige leeftijd door Martien, vond hij het tijd om het stokje door te geven aan de derde generatie die inmiddels klaarstaat. Zoon Björn en neef Thijs Geeven namen dat stokje samen over. Ze staan naar eigen zeggen klaar om de goede naam en kwaliteit te handhaven, maar ook voor het door ontwikkelen van het bedrijf met nieuw bloed. Ook om de continuïteit te waarborgen. Elk vak verandert door de jaren heen, zo ook het onze. Nieuwe technieken en materialen maken het werken op termijn alleen maar makkelijker. Björn was toen al ruim 10 jaar actief in het bedrijf, Thijs maakte de overstap vanuit de houtbranche, waar hij de nodige zakelijke en commerciële ervaring heeft opgedaan. Wilt u dus in een huis zonder lekkages blijven leven, bel dan voor al uw dakzaken de firma Geeven.

Martien Geeven B.V.

Emopad 30-32
5663 PB Geldrop
040-2862628
Bjorn Mobiel: 06-51855383
Thijs Mobiel: 06-30463538
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.martiengeeven.nl