IJssalon Kees Geldrop

31 2019 ijssalon kees

In 1950 koopt Adriaan Kees een ijsmachine en begint met het maken en verkopen van ijs in zijn bakkerswinkel tegenover de kerk van Zesgehuchten. De zonen van Bakker Kees gaan al gauw met bakfietsen op weg om ijs aan huis te verkopen in de straten van Geldrop.In 1950 koopt Adriaan Kees een ijsmachine en begint met het maken en verkopen van ijs in zijn bakkerswinkel tegenover de kerk van Zesgehuchten. De zonen van Bakker Kees gaan al gauw met bakfietsen op weg om ijs aan huis te verkopen in de straten van Geldrop.
In 1970 neemt zoon Jan het bedrijf over en opent samen met zijn vrouw Annemie een echte ijssalon aan het Bogardeind in Geldrop, daar waar de ijssalon nu nog is gevestigd. In de ijssalon worden dan ‘maar liefst’ acht smaken ijs per dag gemaakt
Al na vijf jaar wordt de ijssalon flink uitgebreid. In 1989 wordt de ijssalon opnieuw flink uitgebreid: het aantal zitplaatsen verdubbelt en het assortiment bestaat dan uit minimaal twaalf smaken ijs per dag.
Aan het einde van de vorige eeuw dient de derde generatie zich aan. Leon en zijn vrouw Heddeke gaan deelnemen aan landelijke ijswedstrijden. Met succes: in 2005 wordt de ijssalon gekroond tot beste van het land.In 2011 wordt IJssalon Kees opnieuw geheel verbouwd. In de vitrines is plaats voor minimaal zestien smaken vers ijs per dag. Helaas kan Heddeke dan al niet veel meer actief bijdragen aan het bedrijf: in 2013 sterft ze aan een ongeneeslijke ziekte. 
Een lang gekoesterde wens gaat alsnog in vervulling in het voorjaar van 2017. IJssalon Kees opent een tweede vestiging in het centrum van Eindhoven. 
IJssalon Kees GeldropGeniet heerlijk van vers schepijs op een hoorn of in een bakje of neem plaats aan één van de tafels en maak een keuze uit de meer dan dertig verschillende ijscreaties, drink een heerlijke espresso, cappuccino of verse muntthee. U kunt er tevens terecht voor kadobonnen.

IJssalon Kees Geldrop

Bogardeind 110
5664 EL Geldrop
040-2855898
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ijssalonkees.nl